När man tänker efter. (Tydligen inte allt för ofta)

Det som retar mig mest med hela den här grejen är att precis som att folk var jävligt snabba med att häva ur sig att gärningsmannen var en muslimsk fundamentalistisk idiot som sprängt och skjutit, självklart för att hans Gud hade sagt att det var en reko idé (go fördommar!), är att när det kom fram att den var en konservativ, vit, högerextrem kille i sina bästa år, kort sagt en typisk sverigedemokrat, så är samma folk jävligt snabba med att häva ur sig att "Han är bara en ensam störd kille" och att man minsann inte kan tycka att allt folk på högerkanten är dumma i huvudet för det!

Nej, det är klart att man inte kan. Killen är gravt störd, påverkad av saker han läst på internet och offer för en världsbild så skev att den har slagit runt. Och jag tänker inte låtsas som något annat. sverigedemokrater må vara helt pantade men dom har mycket riktigt inget med den här killen att göra.
Men då kanske man ska tänka efter. Är det möjligt att ALLA terrorister är likadana? Att var än dom kommer ifrån för bakgrund så är dom helt slut i huvudet, offer för hjärntvätt och grupptryck och ofta är isolerade. Det är klart att vissa hittar likasinnade och bildar terrornätverk, men så har alltid varit fallet. Idioter söker och hittar andra idioter. Folk i allmänhet är ofta snabba med att påpeka när terrordåd utförs i islams namn så är det ett bevis på att den religionen är lite annorlunda, farligare än andra religioner. "Se hur dom spränger och mördar! Vill vi ha hit det där till våra fredliga, demokratiska, vita, rika länder?"
Tja, nämda länder är tydligen rätt bra på att producera terroristgalningar själva. Kanske är det inte så svartvitt som man vill tro. Kanske är det så att det finns mördare, terrorister, psykopater och galningar i alla samhällen, religioner, länder och folkslag och att det är rätt dumt att tro att man kan undvika dom genom att förfölja och utdriva en liten grupp? Kanske...

Kommentarer
Postat av: Marielle

Det som stör mig är.. Det är ju samma sak nu som då en muslim gör det.

Dom högerextrema säger "En muslim gjorde det, alla kan göra det!"

Vänstern säger "Nej nej, det var EN person." Nu håller många inom vänstern hårt på att peka på att han var högerextrem & att högerextremismen därför är farlig.. & det är den väl, men varför ska EN person NU agera syndabock när det är fult att göra så då det är en muslim som spränger någonting?



Som sagt, crazy people överallt!

2011-07-25 @ 17:35:31
URL: http://Jungeljerta.blogspot.com/
Postat av: HippieJonas

Marielle: Sammanfattningsvis, alla är dumma i huvudet. På alla kanterr. Har jag alltid sagt.

2011-08-04 @ 21:43:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0