Galenskap

Jag läste en debattartikel på Aftonhoran idag om "kravallerna" i Köpenhamn under klimatmötet. Artikeln var skriven av någon snubbe, gymnasielärare, utbildad, allt sånt där. Han hade själv blivit gripen för att han demonstrerat mot att världens ledare träffas gång på gång utan att något händer och berättade om det han varit med om i polisens våld. Folk som blir tvingade att sitta på marken i minusgrader i obekväma ställningar, personer som tillochmed pissat på sig för att dom inte fick gå på toa. Allt tack vare "Lymmellagen", en lag som skapades för att ge polisen mer makt under sådana här omständigheter.

Och folk hatar honom. Han kallas för vänsterextremist, att han inte borde få vara lärare, att dom minsann skulle ta bort sina barn från hans klasser om han var deras lärare. Att lymmellagen borde införas i Sverige.
Jag blir rädd när jag hör sånt. Folk tycker alltså att säkerhet är viktigare än rätten att demonstrera, en rättighet som alla borde ha.

Dom är såklart rädda för ungdomar och "vänsterpack". Tänk om dom fick löpa fritt, vilket kaos det skulle bli. Men tänk om lymmellagen även fanns i Sverige? Visst, så länge den hindrar folk som du inte håller med från att demonstrera och säga vad dom vill så är det lungt. Men vad händer när du vill demonstrera? När du tycker att nu fan får det vara nog! Jo, då får du inte det, för du har stött införandet av en lag som hindrar dig. Samma lagar som gäller vänsterpack gäller dig, moderatfitta. (Och om ditt barn blir undervisat av en vänsterpartist så tycker jag du kan skatta dig lyckig. Då kanske det får lite omväxling mot dina förtryckarvärderingar)

Kommentarer
Postat av: Nicklas

Väldigt ensidigt...



Nu är det inte så att det är helt fredliga demonstrationer alla gånger. Jag säger inte att polisen tillämpar lagen på bästa sätt men bland alla de "fredliga" demonstranterna finns ett helt gäng maskerade, stenkastande fittnyllen som är där av helt andra anledningar än gymnasieläraren.



Jag är helt för lagen. Inför vattenkanoner då det blir för ruffigt.



Vill du förändra något, ställ dig inte med en blomma i handen och hoppas att en politiker ska se dig och tänka, "åh fan, jag skriver väl på för hippiens skull". BLI POLITIKER SJÄLV.

2010-03-13 @ 08:53:51
Postat av: S

Jag tycker verkligen att säkerhet är typ trettiotusen gånger viktigare än rättigheten att demonstrera. Alltså inte överdriven säkerhet, inte flytväst på sälar, men grundsäkerhet alla gånger för fan.

2010-04-09 @ 07:13:48
Postat av: HippieJonas

Nicklas:

Så du tycker att det är helt i sin ordning att tvinga oskyldiga människor som vill visa sitt missnöje på det enda sätt dom kan (en befolkning bestående av 100% politiker blir nog lite svårskött) ska få sitta på iskall mark och lida, för att man ska komma åt den lilla, lilla andel som kastar sten? Låter jävlig bra. Stalin och Pinochet hade gjort dig polischef direkt.



S:

Då kan jag rekommendera ett bra land att flytta till.

Kina! Visst, dom skjuter ju folk för småbrott och bryter mot i stort sett varenda mänsklig rättighet som finns. Men så länge du sköter dig och ställer dig i ledet ska det visst vara jävligt säkert.

2010-04-10 @ 19:12:17
Postat av: Marielle

S:

orka säkerhet när man kan ha frihet.

2010-04-10 @ 19:14:36
URL: http://mariellesoderlund.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0